Οι Τοπ 11 συμβουλές για την προπόνηση στο Top Eleven

2012-10-22 15:34

 

Στο άρθρο αυτό σας παρουσιάζουμε μερικούς κανόνες προπονητικής στο Top Eleven. Μην ξεχνάτε όμως ότι όλα είναι θέμα σχεδιασμού και προσωπικών επιλογών. Σε τελική ανάλυση πρόκειται για απόψεις που επιδέχονται συμπλήρωσης και αλλαγών.

1. Μόλις τελειώνει ένα ματς, υπολογίζουμε πόσα 3ωρα μένουν μέχρι το επόμενο ματς. Αν π.χ. ξαναπαίζουμε σε 24 ώρες λέμε ότι έχουμε 24:3= 8 τρίωρα.

2. Πολλαπλασιάζουμε τον αριθμό των 3ώρων (δηλ. το 8 στο παράδειγμά μας) επί 5 (που είναι το ποσοστό ξεκούρασης που θα πάρουν οι παίκτες μας μέσα σε αυτό το διάστημα) και έτσι ξέρουμε ότι η προπόνηση δεν πρέπει να τους ρίξει κάτω από το 100-τον αριθμό που βρήκαμε (δηλ. 100-40=60 στο παράδειγμά μας).

3. Κάθε παίκτης λοιπόν προπονείται τόσο και με τέτοιον τρόπο ώστε να μην πέσει από τον αριθμό που βρήκαμε προηγουμένως (κάτω από το 60 δηλαδή στο παράδειγμά μας). Αν ο παίκτης στο τέλος του ματς έχει μένει με 76 ας πούμε κόπωση, τότε πρέπει να κάνει προπόνηση αξίας 76-60=16.

4. Αυτόν τον αριθμό (το 16 στο παράδειγμα) θα πρέπει να προσπαθήσουμε να τον κατανείμουμε ομοιόμορφα στα είδη προπόνησης (δηλαδή να προσπαθήσουμε να κάνουμε περισσότερα είδη προπόνησης και όχι αυτό που δίνει το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης της ικανότητας. Αν δηλαδή, έχουμε 9% προπόνησης που μπορούμε να δώσουμε στον παίκτη, καλό είναι να μην του κάνουμε Ασκήσεις με τη μπάλα (-9% κόπωση) που δίνει 30% αύξηση ικανότητας, αλλά διατάσεις  (-3% κόπωση) που δίνουν 10% και τρέξιμο (-6% κόπωση) που δίνει 20% αύξηση ικανότητας. Το άθροισμα είναι το ίδιο και η προπόνηση πιο πλήρης.

5. Όταν τελειώνετε ένα ματς καλό είναι να προγραμματίζεται την 18άδα για το επόμενο ματς, ώστε οι υπόλοιποι (οι εκτός 18άδας) να προπονούνται πιο εντατικά.

6. Πριν αποφασίσετε να προπονήσετε Σκληρά έναν παίκτη, σκεφθείτε λίγο την ηλικία του, το πόσα ματς έχει δώσει στη διάρκεια της σεζόν και αν ήταν βασικός στο ματς που μόλις τέλειωσε. Όλα αυτά είναι επιβαρυντικά στοιχεία που καθιστούν πιθανό έναν τραυματισμό κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

7. Μην χρησιμοποιείτε παίκτες που μόλις επέστρεψαν από τραυματισμό δίχως να τους προπονήσετε.

8. Μην χρησιμοποιείτε νεοαποκτηθέντες πριν τους προπονήσετε.

9. Προπονήστε μέχρι σκασμού, αδιαφορώντας για πιθανό τραυματισμό, έναν παίκτη που ετοιμάζεστε να πουλήσετε, γιατί οι πόντοι που θα πάρει μπορούν να αυξήσουν την αξία του.

10. Μην προπονείτε παίκτες μεγάλους σε ηλικία σε ειδικές ικανότητες. Πετάτε απλώς τους πόντους από το παράθυρο!

11. Καλό είναι οι αμυντικοί σας να έχουν 2-3 μονάδες υψηλότερο μέσο όρο στις αμυντικές τους ικανότητες από το γενικό μέσο όρο τους. Το ίδιο και οι επιθετικοί σας αναφορικά με τα επιθετικά χαρακτηριστικά τους. 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

Apodosi

The doctor | 2018-11-20

Γιατί πέφτει απόδοση κάθε τέλος του σεζόν;;

Ετσι ακριβως ειναι τα πραματα!επισης εχω προσεξει πως αν καποιος παιχτης ειναι καιρο στον παγκο,ας πουμε 2-5 μερες,στις προπονήσεις του λεω κανε 9αρα προπονηση και χανει 7 ή 8

Nastazio | 2012-11-23

Ετσι ακριβως ειναι τα πραματα!επισης εχω προσεξει πως αν καποιος παιχτης ειναι καιρο στον παγκο,ας πουμε 2-5 μερες, στις προπονήσεις του λεω κανε οποιαδηποτε προπονηση και χανει,αναλογος την προπονηση,1% με 5% λιγοτερα απο την φυσικη κατασταση!το αντιθετο με αυτους που παιζουν συνεχωμενα ματς και στην προπονηση χανουνε περισσοτερα απο οσα ζηταω!

Νέο σχόλιο